Τιμητική Διάκριση και Silver Βραβείο για το Κάθε Κουτί Μετράει στα Waste & Recycling Awards 2015!

kathekoutimetrai- waste and recycling awards, everycancounts greece- anakyklosi- kykliki oikonomia

Το «Κάθε Κουτί Μετράει» της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και της CROWN Hellas Can κέρδισε Silver βραβείο στην κατηγορία Circular Economy για την συμβολή του στην εκπαίδευση σε θέματα κυκλικής οικονομίας ενώ του απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση για την Εξωστρέφεια και την συνέργεια με Ευρωπαϊκούς φορείς Ανακύκλωσης και Ευαισθητοποίησης, στα  Waste & Recycling Awards 2015! 

Τόσο το Silver βραβείο στην κατηγορία της κυκλικής οικονομίας όσο και η Τιμητική Διάκριση για την εξωστρέφεια και την συνέργεια με Ευρωπαϊκούς φορείς, αποτελούν πολύ σημαντικές διακρίσεις για το εκπαιδευτικό έργο του «Κάθε Κουτί Μετράει» από τον Ιούνιο του 2014 που ξεκίνησε στην Ελλάδα ως σήμερα.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Every Can Counts” και ακούγοντας προσεκτικά τις ανάγκες των Ελλήνων, ο ελληνικός βραχίονας του Every Can Counts, το «Κάθε Κουτί Μετράει», είναι εδώ για να εκπαιδεύει σε θέματα ανακύκλωσης των κουτιών αναψυκτικών και να ευαισθητοποιεί δημιουργικά και αποτελεσματικά.

DSC_9165

Αναφορικά με τις πρακτικές που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας (circular economy) το «Κάθε Κουτί Μετράει» αφενός εκπαιδεύει δημιουργικά στην συνειδητοποίηση της έννοιας της κυκλικής οικονομίας, αφετέρου, όπου κληθεί, διευκολύνει πρακτικά την ανακύκλωση ενώ παράλληλα προσπαθεί να επιλέγει λύσεις που προάγουν την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο των επικοινωνιακών του δράσεων, το Κάθε Κουτί Μετράει, δημιουργεί, πάντα υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού κεντρικού προγράμματος (Every Can Counts, Europe), εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει Διαγράμματα, Εκπαιδευτικά Video, και άλλα επικοινωνιακά μέσα τα οποία απλοποιούν στην αντίληψη των συμπολιτών μας την διαδικασία της κυκλικής οικονομίας και προάγουν σε κάθε ηλικία την ευαισθητοποίηση στην ανακύκλωση για Κάθε Κουτί αναψυκτικών ή μπύρας.

Μέσω των δημοσιεύσεων της καμπάνιας #ΤοΝουΣου, του παιχνιδιού στο «Φιδάκι της Ανακύκλωσης», και της διαδραστικής επικοινωνίας κατά την διάρκεια της ψυχαγωγίας, παιδιά και ενήλικοι έχουν την δυνατότητα να εκτεθούν στα ερεθίσματα που τους προβληματίζουν και τους εισάγουν στην λογική του να παράγουν περισσότερα με λιγότερους πόρους «do more with less», ρήση που αποτελεί και την βασική αρχή της κυκλικής οικονομίας.

Το  Silver βραβείο στην κατηγορία Circular Economy και η “Τιμητική Διάκριση για την Εξωστρέφεια και την Συνέργεια με Ευρωπαϊκούς φορείς Ανακύκλωσης και Ευαισθητοποίησης” που έλαβε το «Κάθε Κουτί Μετράει» στα Waste & Recycling Awards 2015 αποτελούν δέσμευση για συνεχείς προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ανακύκλωσης για Κάθε Κουτί, γιατί Κάθε Κουτί αναψυκτικών/μπύρας μπορεί για πάντα να ξαναγίνεται κουτί αναψυκτικών/μπύρας και αυτό αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για να αντιληφθεί κανείς την έννοια της κυκλικής οικονομίας. Κάθε Κουτί Μετράει!

Το «Κάθε Κουτί Μετράει» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

 Γνωρίστε το.