Ριξτο στην ανακυκλωση Κάθε κουτί ανακυκλώνεται αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ Κάθε κουτί που ανακυκλώνεις μπορεί να ξαναγίνει κουτί σε 60 ημέρες ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Κάθε κουτί που ρίχνεις στην ανακύκλωση εξοικονομεί 95% ενέργεια και φυσικούς πόρους

Ποιοι ειμαστε

Είμαστε το πρόγραμμα ανακύκλωσης Κάθε Κουτί Μετράει και είμαστε ενεργοί σε 19 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς να ανακυκλώνουν τα κουτιά αλουμινίου που χρησιμοποιούνται εκτός σπιτιού. 

Στον δρόμο, στο γραφείο, στο φεστιβάλ ή στο σχολείο; Όπου κι αν είσαι, μην ξεχνάς πως η γη είναι το σπίτι μας και κάθε κουτί που ανακυκλώνεις μετράει για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας, δημιουργώντας ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους και για πάντα.

Φτιαγμένα από αλουμίνιο, τα κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα. Έτσι, κάθε φορά που το ρίχνεις στην ανακύκλωση, ο κύκλος ζωής του αλουμινίου αρχίζει ξανά και δε σταματά. Έλα μαζί μας κι εσύ για να ανακυκλώσουμε κάθε κουτί!

Τι κανουμε

Ενημερώνουμε, ενθαρρύνουμε και εμπνέουμε τους ανθρώπους να ανακυκλώνουν κάθε κουτί όπου κι αν βρίσκονται.

Το κουτί αλουμινίου ανακυκλώνεται πιο συχνά παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη συσκευασία, εξοικονομώντας 95% ενέργεια σε σχέση με την παραγωγή αλουμινίου από πρώτες ύλες. Kάθε επιλογή που κάνουμε, κάθε συνήθεια που αλλάζουμε και κάθε κουτί που ανακυκλώνουμε, μετράει.

Προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό ανακύκλωσης σε οργανισμούς και διοργανώνοντας δράσεις με ειδικά backpacks για ανακύκλωση εν κινήσει σε όλη την Ευρώπη, ενθαρρύνουμε την ανακύκλωση κάθε κουτιού εκτός σπιτιού.

Με τον μέσο όρο ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου να φτάνει το 55% στην Ελλάδα, αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να εμπνέουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να έρθουν μαζί μας στο ταξίδι της ανακύκλωσης, για να κάνουμε μαζί τη διαφορά και να φτάσουμε το 100%!

0

των Ελλήνων ζητά περισσότερους κάδους ανακύκλωσης σε δημόσιους χώρους

0

πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να ανακυκλώνουμε

0

προτιμά τα κουτιά μπύρας/αναψυκτικών επειδή ανακυκλώνονται εύκολα

Με ποιους συνεργαζομαστε

Συνεργαζόμαστε με πολλούς και διαφορετικούς οργανισμούς, προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό ανακύκλωσης, προκειμένου να μπορούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ανακυκλώνουν κάθε κουτί που καταναλώνουν εκτός σπιτιού.

  • Με τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό που προσφέρουμε για την υποστήριξη της ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου, στους διοργανωτές εκδηλώσεων, συναυλιών και φεστιβάλ, και μέσα από πρωτοποριακές δράσεις δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες που εμπνέουν τους συμμετέχοντες να ανακυκλώνουν και να σκέφτονται πως κάθε κουτί μετράει για τώρα και για πάντα.

  • Κάθε κουτί μετράει στα σχολεία και εμείς το πιστεύουμε απόλυτα καθώς βρισκόμαστε δίπλα σε πολυάριθμες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, παρέχοντας ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για εσωτερικούς χώρους και διοργανώνοντας ενημερωτικές και διασκεδαστικές δράσεις για να εμπνεύσουμε όλους τους μαθητές να μπουν στο παιχνίδι της ανακύκλωσης.

  • Συνεργαζόμαστε με οργανισμούς σε όλη τη χώρα για να αυξήσουμε την ανακύκλωση των κουτιών αλουμινίου, τοποθετώντας νέα ή βελτιώνοντας τα σημεία συλλογής που ήδη υπάρχουν στις εγκαταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που όσοι οργανισμοί το έχουν δοκιμάσει είδαν τα ποσοστά της ανακύκλωσής τους να αυξάνονται σημαντικά, όχι μόνο για τα κουτιά μπύρας/αναψυκτικών αλλά για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά.

  • Στόχος μας είναι να φτάσουμε την ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου στο 100% και μαζί μπορούμε να ανακυκλώσουμε κάθε κουτί ακόμη και στον χώρο εργασίας. Γι’ αυτό, συνεργαζόμαστε με πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας την ανακύκλωση στο γραφείο ή στις εργασιακές εγκαταστάσεις, διαμορφώνοντας ειδικά σημεία συλλογής κουτιών και επικοινωνιακό υλικό για την προώθηση των ενεργειών.

Ανοιγεις.

πινεις.

ανακυκλωνεις.

Γιατι το κανουμε

01. Όλα τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται για πάντα.

02. Η ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου εξοικονομεί 95% ενέργεια σε σχέση με την παραγωγή τους από πρώτες ύλες.

03. Το μέταλλο είναι εύκολο να διαχωριστεί από άλλα υλικά στις μονάδες ανακύκλωσης.

04. Το ποσοστό ανακύκλωσης στην Ελλάδα φτάνει το 55%.

05. Η ανακύκλωση κουτιών εξοικονομεί φυσικούς πόρους, ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές CO2.

Οι υποστηρικτες μας

  • Η CROWN είναι παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση συσκευασιών αλουμινίου για καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα.

  • Η Elval αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor Α.Ε. και είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες πλατέων προιόντων έλασης αλουμινίου σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα.

  • Η European Aluminium ιδρύθηκε το 1981 και είναι η φωνή της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ευρώπη. Συνεργάζεται ενεργά με την ευρύτερη κοινότητα των ενδιαφερομένων μερών για την προώθηση των εξαιρετικών ιδιοτήτων του αλουμινίου και την ασφαλή ανάπτυξη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας στην Ευρώπη.

  • Η Metal Packaging Europe είναι η φωνή της βιομηχανίας μεταλλικών συσκευασιών της Ευρώπης που ενώνει κατασκευαστές, προμηθευτές και εθνικούς οργανισμούς. Εκπροσωπεί τις απόψεις του κλάδου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν πώς η μεταλλική συσκευασία συμβάλλει στην κυκλική οικονομία.

καθε τελος

μια

νεα αρχη

Τελευταια νεα

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Γίναμε «μια παρέα» και ανακυκλώσαμε μαζί κάθε κουτί αλουμίνου (Photos & Video) 1904 562 Matina Zavoudaki

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Γίναμε «μια παρέα» και ανακυκλώσαμε μαζί κάθε κουτί αλουμίνου (Photos & Video)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Ρεθύμνης και τη μπίρα ΑΛΦΑ, για να διοργανώσουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για περιβαλλοντική δράση στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Με στόχο τη χωριστή συλλογή κουτιών αλουμινίου, ειδικά σημεία ανακύκλωσης…

Δείτε πώς το ρίξαμε στην ανακύκλωση στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 (Photos & video) 1903 566 Matina Zavoudaki

Δείτε πώς το ρίξαμε στην ανακύκλωση στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 (Photos & video)

Ξανθιώτικο Καρναβάλι η ανακύκλωση σου πάει κουτί! Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι είδαν για πρώτη φορά τους πράκτορες της ανακύκλωσης εν δράσει. Με στόχο τη χωριστή συλλογή αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών,…

Κάθε Κουτί Μετράει για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 1904 563 Matina Zavoudaki

Κάθε Κουτί Μετράει για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Ανακυκλώνουμε κουτιά αλουμινίου στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι Ένα διαφορετικό θέαμα περιμένει φέτος τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, καθώς για πρώτη χρονιά συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Ξάνθης και τη μπίρα ΑΛΦΑ για να διοργανώσουμε μία…

Επικοινωνια






    Ακολουθήστε μας στα social media