Κάθε Κουτί Μετράει για την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής  η «Ημερίδα για την Ανακύκλωση Αλουμίνιου στην Πηγή». Πάνω από 350 μαθητές της Γ’ και Δ΄ Δημοτικού έμαθαν για τον κύκλο ζωής του αλουμινίου, την αξία της διαλογής στην πηγή αλλά και την ενέργεια που εξοικονομείται αν ανακυκλώσουμε ένα μόνο κουτάκι! Τα παιδιά απέδειξαν ότι «παίζουν την ανακύκλωση στα δάχτυλα» και έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις δικές τους κατασκευές, φτιαγμένες με κουτιά αλουμινίου και πολλή φαντασία!

Η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή είναι ένα πράσινο σχολείο που έχει έντονη οικολογική δράση καθώς εφαρμόζει το δικό της πρόγραμμα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Εν Αρχή Ην Η Φύσις» με την καθοδήγηςη του καθηγητή περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη.

Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα Κάθε Κουτί Μετράει από τις αρχές του 2018  και, σε λιγότερο από δύο μήνες, τα παιδιά συγκέντρωσαν πάνω από 11.000 κουτάκια, τα οποία παραδοθήκαν στο  Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου στο Μαρούσι.

Έχοντας πλέον τη δική τους τσάντα ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει», στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά εγγυήθηκαν ότι δε θα αφήσουν κανένα κουτάκι να πάει χαμένο!