Ιδιώτες

 

KKM_Ιδιωτης2Θυμάστε την τελευταία φόρα που απολαύσατε ένα αναψυκτικό; Τι έγινε το κουτί του; Αν ήσασταν σπίτι, κατά πάσα πιθανότητα, το τοποθετήσατε μαζί με τα υπόλοιπα προς ανακύκλωση απορρίμματα κι από εκεί ανέλαβε ο δήμος. Τι θα συνέβαινε όμως αν ήσασταν στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο ή απλά στο δρόμο;

 

Οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις για την ανακύκλωση των δοχείων μπύρας/αναψυκτικού που χρησιμοποιούμε εκτός σπιτιού είναι πολύ πίσω σε σχέση με αυτές που αφορούν την οικιακή ανακύκλωση. Και είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα υλικά που τοποθετούνται στους δημοσίας χρήσης κάδους απορριμμάτων, δε διαλέγονται πάντα για ανακύκλωση.

To «Κάθε Κουτί Μετράει» συνεργάζεται με πολλούς και διαφορετικούς οργανισμούς, προκειμένου να τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ανακύκλωσης δοχείων για τους υπαλλήλους και τους πελάτες τους, οποιαδήποτε κι αν είναι η δραστηριότητα τους: γραφεία, εργοστάσια, σχολεία, πανεπιστήμια, εμπορικά κέντρα και πάρκα. Ενισχύουμε την προσπάθεια των ενδιαφερομένων να ανακυκλώσουν ακόμα κι όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους συνάθροισης, στην παραλία ή σε μουσικά φεστιβάλ.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι κάθε κουτί που ανακυκλώνεται μπορεί να επιστρέψει στο ράφι προς πώληση σε 60 μέρες, και πως ανακυκλώνοντας εξοικονομούνται φυσικοί πόροι και μειώνονται οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, τότε μπορεί να αντιληφθεί πλήρως το νόημα της ανακύκλωσης.

Αν λοιπόν, ενδιαφέρεστε για την ανακύκλωση και θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να συμβάλετε στο να συνεχίζει ο κύκλος της, ελπίζουμε να γίνετε υποστηρικτές του προγράμματος  «Κάθε Κουτί Μετράει» – απλά χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης σε κάθε ευκαιρία και ενθαρρύνοντας τους φίλους και την οικογένεια σας να κάνουν το ίδιο!

Μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε παροτρύνωντας τον εργοδότη σας να ξεκινήσει ή να ενισχύσει την προσπάθεια ανακύκλωσης που παρέχει στον χώρο εργασίας, και πείθοντας τους συναδέλφους σας να ανακυκλώνουν περισσότερο ενεργά.

Το «Κάθε Κουτί Μετράει» θα σας βοηθήσει σε όλα τα βήματα αυτής της διαδρομής. Ελάτε μαζί μας,  γίνετε μέλος της ομάδας μας και βοηθήστε μας όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά.